Stiri din energie

Primaria Dej si Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) si-au dat acordul pentru amenajarea unei centrale fotovoltaice in perimetrul parcului industrial din localitate, o investitie in valoare de 30 de milioane de euro.

"Cei de la Arc Parc s-au gandit ca, daca vor mai veni investitori, energia furnizata de Electrica nu va fi indeajuns si au venit cu acest proiect, prevazut pentru finantare din fonduri europene. Noua centrala va acoperi cerintele de energie din zona parcului industrial. Noi am eliberat deja certificatul de urbanism pentru acest proiect, speram ca lucrarile sa debuteze cat mai repede", a declarat primarul municipiului Dej, Costan Morar. Acesta este increzator in capacitatea zonei Dejului de a atrage investitori. "Cel mai important va fi grupul chinez AVIC International, care va prelua combinatul Somes Dej. Formalitatile sunt in curs de finalizare, iar la inceputul lunii iunie se asteapta aprobarea din partea Guvernului Chinei, care va permite companiei sa devina actionar majoritar. De asemenea, Trelleborg si ACE-Fujikura isi mentin pozitiile aici, chiar daca japonezii nu mai au acelasi ritm al angajarilor", a adaugat Morar, potrivit Ziarul de Cluj.

Citeşte mai departe...
Home Instalatii electrice Instalatii electrice interioare
Instalatii electrice interioare

 

Societatea noastra este atestata ANRE tip A1

 

Masurarea rezistentei de dispersie la prize de pamant

Masurarea rezistentei de disperse la priza de pamant a paratrastrasnetul

Verificarea continuitatii nulului de protectie la prize mono si trifazate

Verificarea continuitatii nulului de la tablouri electrice la utilaje si prize

Putem verifica PRAM instalatii electrice de joasa tensiune, cu emiterea de buletine recunoscute de Protectia Muncii, Protectia Consumatorilor si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

 

Primul sfat este legat de calitate: nu alegeti decat materiale si aparataje de cea mai buna calitate. In instalatiile electrice nu-i loc de falsuri sau rebuturi!

Tot in ceea ce priveste materialele, acestea trebuie sa reziste fortelor curentilor de scurtcircuit ce pot aparea oricand in timpul exploatarii.

Aparatele de protectie la scurtcircuit si suprasarcina vor fi de aceeasi fabricatie.

Tablourile si stelajele vor fi protejate contra coroziunii, cu gradul de protectie IP54. Acestea vor fi pozitionate pe pereti astfel incat accesul sa fie exclusiv frontal.

Circuitele vor fi protejate in tuburi din PVC sau chiar tuburi metalice, montate ingropat sau aparent. Acestea se vor prinde cu accesorii de montare omologate (dibluri, bratari, console, cleme), de cat mai buna calitate. Dozele pentru montaj ingropat vor fi din plastic. Dozele de derivatie se monteaza astfel incat capacul lor sa fie in acelasi plan cu stratul de finisaj al peretelui.

Legaturile dintre cabluri trebuie sa garanteze contacte cu rezistenta de trecere minima, stabile in timp. Aceste legaturi se fac numai in doze si cutii de legatura. Orice alt loc (plinte, goluri si treceri prin elementele de constructie, ori chiar in interiorul tuburilor de protectie) se exclude cu desavarsire

Respectarea codului culorilor este litera de lege. Astfel, verde/galben se foloseste pentru conducta de protectie, albastru deschis pentru nulul de lucru, iar pentru faza, rosu, albastru inchis sau mov

 

Specialistii de la Electric Max executa la un inalt nivel de calitate instalatii electrice interioare, pentru locuinte, birouri, spatii comerciale si de productie, garantand respectarea tuturor normativelor in vigoare pentru instalatiile electrice executate.

De cele mai multe ori electricianul nostru este solicitat pentru a repara defectiuni aparute la sistemul de iluminat, dar va putem ajuta de asemenea pentru cele mai diverse probleme.

* Montarea tablourilor de sigurante
* Repararea avariilor aparute in instalatia electrica
* Schimbarea cablurilor
* Montarea de aplice, lustre
* Montarea de intrerupatoare si prize
* Montarea de circuite noi si prize pentru consumatori sulimentari
* Montarea de ventilatoare de baie
* Mascarea cablurilor electrice, TV, internet
* Inlocuirea becurilor si a lampilor cu neon
* Montarea de sonerii
* Reparatii si montarea de casete luminoase

Ultima actualizare în Duminică, 21 Iunie 2015 20:03