Stiri din energie

Primaria Dej si Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) si-au dat acordul pentru amenajarea unei centrale fotovoltaice in perimetrul parcului industrial din localitate, o investitie in valoare de 30 de milioane de euro.

"Cei de la Arc Parc s-au gandit ca, daca vor mai veni investitori, energia furnizata de Electrica nu va fi indeajuns si au venit cu acest proiect, prevazut pentru finantare din fonduri europene. Noua centrala va acoperi cerintele de energie din zona parcului industrial. Noi am eliberat deja certificatul de urbanism pentru acest proiect, speram ca lucrarile sa debuteze cat mai repede", a declarat primarul municipiului Dej, Costan Morar. Acesta este increzator in capacitatea zonei Dejului de a atrage investitori. "Cel mai important va fi grupul chinez AVIC International, care va prelua combinatul Somes Dej. Formalitatile sunt in curs de finalizare, iar la inceputul lunii iunie se asteapta aprobarea din partea Guvernului Chinei, care va permite companiei sa devina actionar majoritar. De asemenea, Trelleborg si ACE-Fujikura isi mentin pozitiile aici, chiar daca japonezii nu mai au acelasi ritm al angajarilor", a adaugat Morar, potrivit Ziarul de Cluj.

Citeşte mai departe...
Home Bransamente Bransamente aeriene
Bransamente aeriene

Bransamentul aerian asigura legatura cu conductoare aeriene de la linia electrica aeriana de distributie a intreprinderii furnizoare de energie si pana la firida de bransament a abonatului. In functie de pozitia consumatorilor fata de reteaua aeriana de joasa tensiune, se deosebesc doua tipuri de bransamente:

 

  • Bransamente fara traversare, cand reteaua electrica se afla pe aceeasi parte a drumului cu consumatorii.
  • Bransamente cu traversare, cand reteaua electrica se afla pe partea opusa a drumului, fata de consumatori

Aceste bransamente se impart, la randul lor, in alte doua categori, dupa modul in care se face intrarea in cladire:

  • Bransamente cu suport pentru zid, cand cladirea are o inaltime mai mare de 4 m de la streasina.
  • Bransamente cu suport pe cladire, cand aceasta are o o inaltime sub 4 m la streasina .

 

Bransamentele electrice aeriene pot fi considerate ca fiind compuse din doua parti:

- partea de bransament din exteriorul cladirii, formata din legatura de la linia de distributie de joasa tensiune pana la cladirea abonatului, realizata cu conductoare aeriene.
- partea de bransament interioara, montata in cladire, cuprinzand echipamentul firidei de bransament, coloana de coborare de la suporturile pe cladire si firida, coloanele interioare de la firida la contorul de decontare.